Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

WARSZTAT KULINARNY JUZ ZA NAMI

Utworzono dnia 30.11.2019
Czcionka:

             Dnia 28 listopada br. w wojsławickiej synagodze przeprowadzony został warsztat kulinarny szabatowych potraw żydowskich. Warsztat poprowadziła Agnieszka Poźniak – między innymi organizatorka kolacji szabatowych dla gości odwiedzających Chełm. Uczestniczki warsztatu w miłej atmosferze przygotowały w tradycyjny sposób potrawy szabatowe, które następnego dnia zagościły na stołach podczas koncertu Volkera Biesenbendera. Wśród potraw znajdowały się: gefilte fish (karp po żydowsku), kawior po żydowsku, verniczkes, falafel podawany z hummusem (współczesne danie izraelskie), kugel jerozolimski oraz czulent wege.

            Dziękujemy wszystkim przybyłym i zapraszamy na kolejne wydarzenia!  

Galeria:

Utworzono dnia 30.11.2019, 13:20

Licznik odwiedzin:

W tym tygodniu: 2

W poprzednim tygodniu: 106

W tym miesiącu: 2

W poprzednim miesiącu: 711

Wszystkich: 40174

Kalendarium

Czerwiec 2020
Pon Wt Śr Czw Pt Sb Nie
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Pogoda

Zegar